Äitiys- ja lantionpohjan fysioterapia

Tiedätkö miten kehosi on palautunut raskaudesta ja synnytyksestä? Tarvitsetko apua raskausajan liikuntaan tai sen aloittamiseen synnytyksen jälkeen? Onko sinulla vatsalihasten erkaumaa?

Äitiysfysioterapia on kokonaisvaltaista ennaltaehkäisevää tai kuntouttavaa fysioterapiaa, jossa fysioterapeutti on erikoistunut raskauden aikaiseen ja synnytyksen jälkeiseen hoitoon. Äitiysfysioterapiassa voidaan hoitaa äitiä manuaalisin tekniikoin tai ohjata harjoitteita, jotka ovat turvallisia tehdä koko raskausajan sekä synnytyksen jälkeen. Olipa synnytyksestä kulunut kuukausia tai vuosia, äitiysfysioterapiasta on hyötyä kaikille äideille, jotka haluaa palautua raskaudesta ja synnytyksestä parhaalla mahdollisella tavalla.

Lantionpohjan fysioterapian tavoitteena on hoitaa ja ennaltaehkäistä lantionpohjan lihasten toimintahäiriöitä. Näitä voivat olla esimerkiksi virtsan/ulosteen karkaaminen, synnytyksestä toipuminen, lantionpohjan kiputilat tai erilaiset gynekologiset laskeumat. Lantionpohjan kuntoutuksessa on tärkeä tarkastella koko kehon lihastasapainoa, puolieroja ja ryhtiä. Tutkimisessa hyödynnetään EMG-mittausta, jonka avulla lantionpohjan lihaksia pystytään myös harjoittamaan. EMG:ssä käytettävä elektrodi on henkilökohtainen ja sen hinta ensimmäisellä kerralla on 35€.

Ajanvaraukseen pääset tästä.